Menu na týden
Obědy podáváme od 11:00 do vyprodání
Polévka 400 ml, krutóny 80 Kč/ 50 Kč
Hlavní jídlo masové nebo vegetariánské 175 Kč
Hlavní jídlo a malá polévka 210 Kč
*v průběhu týdne se menu může z různých důvodů lišit,
děkujeme za pochopení
PONDĚLÍ 19.5.
> Krém z červené čočky gluten-free, vegan
(Red lentil cream soup)
Hlavní jídlo:
> Kuřecí maso na rajčatech s koriandrem podávané s rýží Basmati gluten-free, lactose-free
(Chicken in tomato sauce served w/ Basmati rice and cilantro)
> Penne s dýňovou omáčkou podávané s parmezánem lactose-free on request
(Penne w/ pumpkin sauce and parmesan)
ÚTERÝ 20.5.
> Květákový krém gluten-free, vegan
(Cauliflower cream soup)
> Hovězí polévka s rýží, blízkovýchodním kořením a bylinkami gluten-free, lactose-free
(Beef soup w/ rice, middle eastern spices and herbs)
Hlavní jídlo:
> Chilli con carne s rýží Basmati gluten-free, lactose-free
(Chilli con carne w/ Basmati rice)
> Kroupové rizoto s dýní podávané s parmezánem
(Groats risotto w/ pumpkin and parmesan) lactose-free on request
STŘEDA 21.5.
> Hráškový krém gluten-free, vegan
(Pea cream soup)
> Mexická polévka s hovězím masem, kukuřicí a fazolemi gluten-free, lactose-free
(Mexican soup w/ beef, corn and beans)
Hlavní jídlo:
> Kuřecí kousky obalené ve sladko-pálivé Gochujang omáčce sypané sezamem a podávané se šťouchanými brambory gluten-free on request
(Chicken bites in sweet and hot Gochujang sauce w/ mashed potatoes and sesame)
> Pohankové karbanátky podávané s dýňovým pyré a salátem gluten-free, vegan
(Buckwheat "burgers" w/ pumpkin puree and salad)
ČTVRTEK 22.5.
> Dýňový krém se zázvorem gluten-free, vegan
(Pumpkin cream soup w/ ginger)
> Zelňačka s maďarskou klobásou gluten-free
(Cabbage soup w/ hungarian sausage)
Hlavní jídlo:
> Masové kuličky na rajčatech s pohankou nebo s rýží Basmati gluten-free, lactose-free
(Meatballs w/ tomato sauce, buckwheat or rice)
>Pečené papriky plněné ricottou a sušenými rajčaty s mátou podávané s hrachovým pyré gluten-free
(Baked bell peppers stuffed with ricotta, sun-dried tomatoes and mint served w/ pea puree)
PÁTEK 23.5.
> Brokolicový krém gluten-free, vegan
(Broccoli cream soup)
Hlavní jídlo:
> Kuřecí šišky podávané s hráškovým pyré a salátem gluten-free, lactose-free
(Chicken cones served w/ pea puré and salad)
> Zelné závitky plněné rýží a zeleninou v rajčatové omáčce s mátovým jogurtem gluten-free
(Cabbage rolls stuffed w/ rice and vegetables, tomato sauce and mint yogurt)
Jídla
Slané:
Chačapuri – čerstvě upečený tradiční gruzínský slaný koláč s balkánským sýrem a mozzarelou
65 Kč
Domácí bezlepkový quiche v mnoha variacích dle denní nabídky
90 Kč
Ethnosandwich: denně čerstvé sendviče s několika druhy našich originálních náplní a s čerstvou zeleninou - např.: gruzínský pečený
lilek s paprikou, kuřecí maso v ořechové pastě 95 Kč
Uzbecká samsa: taštičky plněné hovězím nebo jehněčím masem, dýní nebo špenátem
60 Kč
Saláty (mrkvový s koriandrem, cizrnový v rajčatové omáčce, tzatziki atp.)
80 Kč
Palačinka plněná kuřecím masem nebo žampiony
55 Kč
Sladké:
Baklava 50 Kč
Čokoládový croissant 50 Kč
Pohanková sušenka 50 Kč
Další koláče a dorty dle denní nabídky...
Nápoje