Menu na týden
PONDĚLÍ 22/2
> Fazolový krém
(Bean cream soup)
Hlavní jídlo:
> Kuřecí v ořechové omáčce podávané s polentou nebo rýží
(Chicken w/ walnut sauce served w/ polenta or rice)
> Asijský rýžový salát s domácím tempehem a zeleninou, sypaný ořechy a čerstvým koriandrem
(Asian rice salad w/ homemade tempeh, veggies and nuts, fresh cilantro)
ÚTERÝ 23/2
> Květákový krém s kokosovým mlékem
(Cauliflower cream w/ coconut milk)
> Kuřecí polévka s estragonem
(Chicken soup w/ tarragon)
Hlavní jídlo:
> Chilli con carne s quinoou
(Chilli con carne w/ quinoa)
> Pohankové karbanátky podávané se špenátovým bramborem a paprikovým čatní
(Buckwheat "burgers" served w/ spinach-potato mash and pepper chutney)
STŘEDA 24/2
> Tomatová
(Tomato soup)
> Zelňačka s klobásou
(Cabbage soup w/ sausage)
Hlavní jídlo:
> Kuřecí tikka masala s domácím chlebem nebo s rýží
(Chicken tikka masala w/ homemade bread or rice)
> Lilkový guláš s domácím chlebem nebo s rýží
(Eggplant goulash w/ homemade bread or rice)
ČTVRTEK 25/2
> Mrkvová se zázvorem a pomerančovou šťávou
(Carrot soup w/ ginger and orange juice)
> Kuřecí asijská polévka s rýžovými nudlemi
(Asian chicken soup w/ rice noodles)
Hlavní jídlo:
> Závitky ze zelných listů plněné hovězím masem/zeleninou a podávané s bulgurem/rýží
(Cabbage leaf rolls stuffed w/ beef or veggies and served w/ bulgur or rice)
PÁTEK 26/2
> Marocká harira z červené čočky a cizrny
(Moroccan harira w/ red lentils and chickpeas)
Hlavní jídlo:
> Krůtí výpečky podávané s jáhlovou kaší a špenátem
(Turkey bites w/ millet-spinach mash)
> Tofu kuličky na rajčatech s jáhlovou kaší a špenátem
(Tofu balls w/ tomato sauce and millet-spinach mash)