Menu na týden

 

PONDĚLÍ 17/5

> Fazolový krém

(Bean cream soup)


Hlavní jídlo:

> Kuřecí maso v ořechové omáčce podávané s polentou nebo s rýží

(Chicken in walnut sauce served w/ polenta or rice)

> Asijský rýžový salát s domácím tempehem, zeleninou, sypané ořechy a s čerstvým koriandrem

(Asian rice salad w/ homemade tempeh, veggies and nuts, fresh cilantro)


ÚTERÝ 18/5

> Květákový krém s kokosovým mlékem

(Cauliflower cream soup w/ coconut milk)

> Kuřecí polévka s estragonem

(Chicken soup w/ tarragon)


Hlavní jídlo:

> Chilli con carne s quinoou

(Chilli con carne w/ quinoa)

> Pohankové karbanátky s bramborem a salátem

(Buckwheat burgers w/ potatoes and salad)


STŘEDA 19/5

> Tomatová

(Tomato soup)

> Mexická polévka s mletým hovězím masem, kukuřicí a fazolemi

(Mexican soup w/ ground beef, corn and beans)


Hlavní jídlo:

> Kuřecí karbanátky plněné mozzarellou a podávané se špenátem a batátovou kaší

(Chicken "burgers" stuffed w/ mozzarella, served w/ spinach and sweet potato mash)

> Lilkový guláš podávaný s rýží

(Eggplant goulash w/ rice)


ČTVRTEK 20/5

> Mrkvová se zázvorem a pomerančovou šťávou

(Carrot soup w/ ginger and orange juice)

> Asijská kuřecí polévka

(Asian chicken soup)


Hlavní jídlo:

> Krůtí tikka masala s rýží Basmati

(Turkey tikka masala w/ Basmati rice)

> Tofu kuličky s rajčatovou omáčkou, rýže Basmati

(Tofu balls w/ tomato sauce, w/ Basmati rice)


PÁTEK 21/5

> Marocká harira

(Moroccan harira)


Hlavní jídlo:

> Dolme: zelné závitky s hovězím masem podávané s bulgurem

(Dolme: cabbage rolls stuffed w/ beef and served w/ bulgur)

> Dolme vegetariánské: zelné závitky plněné zeleninou a rýží, podávané s mátovým jogurtem

(Dolme vegetarian: cabbage rolls stuffed w/ veggies and rice, served w/ mint yogurt)