Využijte možnosti rezervovat si prostory bistra i po otevírací době.                Vhodné pro semináře, meetingy, večírky, oslavy apod.
V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat.

Vítejte ve Fair Food Bistru!

těšíme se na vás každý den od 8 do 17 hod

 Fair Food Bistro Story

V říjnu 2014 se slavnostně otevřely dveře nového studentského klubu a v něm nově zřízeného bistra. Jsme moc rádi, že se Přírodovědecká fakulta UK Praha rozhodla zbořit dávné mýty o školním stravování a dala prostor zdravé, čerstvé, vyvážené stravě. Rozhodně jde o krok, ze kterého si ostatní ústavy mohou vzít příklad. Po 3 letech na Albertově náš příběh od roku 2017 pokračuje na 1. lékařské fakultě.

Firma Fair Food Club, která bistro provozuje má ve svém názvu slovo "fair" tedy "poctivé" a přesně takové jídlo připravuje. Každý den jsme v kuchyni již v 6 hodin ráno a pečeme pro vás čerstvé pečivo, krájíme zeleninu na saláty, připravujeme denní domácí polévky a pomazánky, po celý den plníme čerstvé sendviče, pečeme sýrové koláče, vaříme fair trade kávu, kvalitní čaje, rozléváme přírodní ovocné mošty i zeleninové šťávy...

Naše menu je postaveno tak, aby si v něm každý našel to své: nabízíme levnější varianty - čerstvě upečené croissanty nebo housky, které plníme opravdovou šunkou, poctivým sýrem a čerstvou zeleninou. Nabízíme denně dva druhy polévek - vegetariánskou a masovou - ke které je vždy k mání kus pečiva. Polévky nezahušťujeme moukou a nepoužíváme žádná umělá dochucovadla. Jsou tedy vhodné pro lidi s intolerancí na lepek a s jinými potravinovými alergiemi. Pomazánky připravujeme denně čerstvé, stejně tak saláty; na výběr je vždy alespoň ze tří druhů zeleninových a začali jsme připravovat i saláty ovocné.

Naší specialitou je čerstvě pečený gruzínský sýrový koláč chačapuri - pečeme je po celý den a plníme poctivou dávkou balkánského sýra a mozzarelly. Chačapuri je sváteční záležitostí, která nesmí chybět na žádném stole v Gruzii. Tenhle "předchůdce pizzy" si našel rychle své příznivce i v našem bistru - je skvělý jak k polévce, tak k salátu; za 60 - 70 Kč tak vytvoříte menu, kterým se krásně nasytíte.

Oblíbené jsou i i naše "etnosendviče" - čerstvě upečené pita chleby s našimi originálními náplněmi jako např. pečená kuřecí prsa v obalu z vlašských ořechů nebo grilovaný lilek s paprikou a čerstvým koriandrem, cizrnová pasta "hummus" apod. Sendvič přijde na 60 Kč a opravdu nasytí.

Lela & Veronika

Dovolte nás ještě v krátkosti osobně představit.  Naše heslo zní:

 "Lela & Veronika - dvě ženy, dvě národnosti, jeden cíl: s radostí a láskou pro vás uvařit!"

Lela pochází z Gruzie a má dlouholeté zkušenosti z cateringu. Při vaření se inspiruje svou domácí kuchyní, která je založená na lahodném koření a čerstvých bylinkách, které vnáší do našich pokrmů nádech exotiky. Veronika je poradkyně pro výživu, zajímá se o zdravý životní styl, vaří českou a mezinárodní kuchyni a ráda ji vegetariánsky a vegansky upravuje. Také Veronika má dlouholeté zkušenosti s vařením na mnoha seminářích, svatbách apod. Obě jsme matky dvou dětí a tak jsme zvyklé pořád někoho krmit :-)

Věříme, že naším spojením s universitou vzniká nové pojetí školního stravování, ve kterém už nejde jen o pouhé rozmrazování a prodej polotovarů, o fritování a majonézové chlebíčky. Opravdu věříme, že jsme to, co jíme - tedy, že co sníme, má vliv na naše zdraví i duševní stav. A tak doufáme, že naším jídelníčkem přispějeme jak vašemu zdraví, tak pohodě a dobrým studijním výsledkům :-)